Professor Lou-Marié Kruger

20 October 2021

13:00 – 14:00

Register: https://bit.ly/3iWSzsV

MS Teams

A MS Teams link will be sent to all participants via e-mail.

Rage

People in the world have every reason to be in a state of total rage. What we do with that rage together is important. Rage can be crafted—it’s sort of an art form of politics (Butler, New Yorker, 2020).

Why is it that our current time is referred to as “the age of rage”? Why is it that so many very different feminist scholars (Butler, Nussbaum, Rose among others) are writing about rage, claiming also that “feminists are raging”? What are South Africans specifically so enraged about? To what extent is this rage gendered and raced and classed? In this paper I will address some of these questions by looking at South African rage from a psychological perspective, trying to unpack the nature of rage, the causes of rage and the impact of rage in our particular context. I want to explore how rage, when recognized, understood, and managed can become an energizing and constructive force, rather than a destructive one. I will do this by looking at the recent literature, but also by discussing some clinical vignettes

Bio

Professor Lou-Marié Kruger obtained a M.Soc.Sci. (Political Studies) from the University of Cape Town (1989) and a M.A. and Ph.D. (Clinical Psychology) from Boston University (1996). She completed an American Psychological Association accredited internship for Clinical Psychology at Massachusetts Mental Health Center, Harvard Medical School in 1996. She was a runner-up for the national award, Distinguished Women Researcher in 2016, she was also awarded a B-2 rating by the NRF in 2017. She is currently Professor and Chair of the department at the Department of Psychology of Stellenbosch University. In her research, she focuses on the emotional worlds of low-income South African mothers, utilising mainly psychoanalytic, feminist and postmodern theoretical frameworks. Kruger has also had a small part-time private practice in Stellenbosch for more than 20 years.

Stellenbosch Forum: Rage

Professor Lou-Marié Kruger

20 Oktober 2021

13:00 – 14:00

Registreer: https://bit.ly/3iWSzsV

MS Teams

ʼn MS Teams skakel sal aan deelnemers per e-pos gestuur word.

Woede

Mense in die wêreld het alle rede om in ‘n toestand van totale woede te wees. Wat ons sààm met daardie woede doen, is belangrik. Woede kan gemaak word – dit is ‘n soort kunsvorm van politiek (Butler, New Yorker, 2020).

Waarom word daar na ons huidige tyd verwys as “die tyd van woede”? Waarom skryf so baie verskillende feministiese geleerdes (Butler, Nussbaum, Rose onder andere) oor woede en beweer ook dat “feministe woed”? Waaroor is Suid -Afrikaners spesifiek so woedend? Tot watter mate kom hierdie woede geslagtelik, rasgebaseerd en klasgebaseerd voor? In hierdie lesing sal ek sommige van hierdie vrae aanspreek deur na Suid -Afrikaanse woede vanuit ‘n sielkundige perspektief te kyk, om die aard van woede, die oorsake van woede, en die impak van woede in ons spesifieke konteks te bespreek. Ek wil ondersoek instel hoe woede, wanneer dit herken, verstaan ​​en bestuur word, ‘n energieke en opbouende krag kan word, eerder as ‘n vernietigende een. Ek sal dit doen deur na die onlangse literatuur te kyk, maar ook deur ‘n paar kliniese vignette te bespreek.

Bio

Professor Lou-Marié Kruger het ‘n M.S.W. (Politieke Studies) aan die Universiteit van Kaapstad (1989) en ‘n M.A. en Ph.D. (Kliniese Sielkunde) van Boston Universiteit (1996) behaal. Sy het ‘n geakkrediteerde internskap vir kliniese sielkunde van die Amerikaanse Sielkundige Vereniging by die Massachusetts Geestesgesondheid Sentrum by Harvard Mediese Skool in 1996 voltooi. Sy is ‘n naaswenner van die nasionale toekenning, Uitgelese Vroue Navorsers, in 2016, en sy is ook in 2017 deur die NNS bekroon met ‘n B-2-gradering. Sy is tans Professor en die departementshoof van die Departement Sielkunde by die Universiteit Stellenbosch. In haar navorsing fokus sy op die emosionele wêrelde van Suid-Afrikaanse moeders met ‘n lae inkomste, en sy maak hoofsaaklik gebruik van psigoanalitiese, feministiese en postmoderne teoretiese raamwerke. Kruger het al vir meer as 20 jaar ‘n klein, deeltydse privaat praktyk in Stellenbosch.